skip to Main Content

Natuursteen reparatie

Natuursteen reparatie, een wereld van verschil

Er wordt veel gezegd en geschreven over natuursteen en het onderhoud van natuursteen.
Wie denkt dat natuursteen vloeren een leven lang meegaan, kan bedrogen uitkomen als hij of zij daarbij ook denkt dat het regelmatig onderhouden of reparatie van natuursteen vloeren niet nodig is. Ook al suggereert de naam anders; een natuursteen vloer is niet zo hard dat hij niet of nauwlijks beschadigt. In de loop van de jaren ontstaan er echt wel putjes, krasjes of gaten in natuursteen vloeren. Natuursteen reparatie zorgt ervoor dat uw vloer weer jaren mee kan.

Behandelen van natuursteen

Er is een verschil tussen het reparen van natuursteen en het behandelen van natuursteen. Wat houdt het behandelen van natuursteen in? Sommige bedrijven behandelen alleen natuursteen. Bij behandelingen wordt de vloer alleen gekristalliseerd. Dan worden zeer ondiepe krasjes minder zichtbaar gemaakt en de glans van de vloer wordt weer hersteld. Dit betekent ook dat de vloer na enige tijd weer een nieuwe behandeling nodig heeft. Soms is natuursteen reparatie nodig.

Natuursteen reparatie

Wat is dan natuursteen reparatie en waarin verschilt het met natuursteen onderhoud? Bij de reparatie van natuursteen vloeren, wordt de vloer grondig aangepakt. De vloer wordt geschuurd, gezoet, gepolijst én geïmpregneerd. Dat houdt in: beschadigingen worden uit het steen geschuurd. Vervolgens wordt met het zoeten en polijsten de glans en de eventuele hoogglans teruggebracht in de vloer. Tot slot wordt de vloer behandeld met een beschermingsmiddel tegen vet, vuil en vocht. Er worden veel verschillende technieken gecombineerd voor een complete oplossing. Kortom, met natuursteen reparatie heeft u een meer langdurige oplossing voor uw vloer dan met alleen het onderhoud van natuursteen.

Kosten van natuursteen reparatie

Het repareren van natuursteen is uiteraard arbeidsintensiever dan het onderhoud van natuursteen. U snapt dat hierdoor de kosten ook iets hoger liggen. Maar bij reparatie van uw natuursteen vloer bent u wel verzekerd van een meer langdurige oplossing. Bij een onderhoudsbehandeling bent u dat niet. Onderhoud is gemiddeld eens in de drie jaar nodig.
Aan u de keuze. Neem voor meer tips over vloeren en interieur gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top