skip to Main Content
Bitumen Vs EPDM

Bitumen vs EPDM

De juiste keuze voor uw platte dak

Voor het laten bedekken van uw platte dak, heeft u een boel opties. Een optie die al jarenlang populair is, is bitumen. Ondanks de goede reputatie van bitumen, wint EPDM dakfolie steeds meer aan populariteit. Dit komt door de vele voordelen die het biedt. Zit u nog te twijfelen tussen bitumen en EPDM? Lees dan snel ons blog zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Bitumen | Voordelen

Bitumen dakbedekking is al lang populair en het wordt dan ook wel roofing genoemd. Het is verkrijgbaar in twee varianten: APP en SBS. Hierbij is het goed om te weten dat APP beter bestendig is tegen UV-straling. Zodoende is deze dus beter geschikt voor dakbedekking. Omdat het al zo lang wordt gebruikt is het erg populair en heeft het een goede naam ontwikkeld. Daarnaast is bitumen ook nog eens waterdicht en zeer sterk. Het beschermt uw dak dan ook erg goed tegen regen en storm.

EPDM | Voordelen

EPDM is in feite een rubberfolie en als jaren erg in opkomst als dakbedekking. Dit komt door de vele voordelen die het materiaal biedt. Zo heeft EPDM een lange levensduur: met EPDM hoeft u de komende 40 jaar uw dakbedekking niet te laten vervangen. Net als bitumen is het waterdicht en is het bestand tegen grote temperatuurverschillen. Doordat algen en mossen niet kunnen leven op rubber, hoeft zich ook geen zorgen te maken over veel onderhoud. Het enige wat u met EPDM af en toe hoeft te doen, is bladeren van het dak halen.

Welke kiest u?

Welke van de twee u kiest, hangt af van enkele punten. Beiden beschermen uw dak en zijn volledig waterdicht. Qua prijs is bitumen goedkoper dan EPDM. EPDM gaat echter wel bijzonder lang mee. Ook heeft u bij EPDM minder onderhoud. Het hangt af van hoe u uw dak toepast en wat u aan onderhoud wilt doen, waar uw keuze op valt. Gaat u voor bitumen? Raadpleeg dan altijd een bitumen expert.

Heeft u behoefte aan meer tips over EPDM en bitumen? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top