skip to Main Content
Een Betonvloer Afwerken: Zo Werkt Het

Een betonvloer afwerken: zo werkt het<

Betonvloer net afwerken

De afwerking van een betonvloer is zowat net zo belangrijk als het goed storten van de vloer. Daarom is het belangrijk om ook voor de afwerking de hulp van een specialist in te schakelen. Die zal de betonvloer afwerken door hem te vlinderen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u in dit blog.

Het beton vlinderen

Wanneer we het hebben over het vlinderen van beton, bedoelen we het glad afwerken en slijtvast maken met een speciale vlindermachine. Het vlinderen van de vloer gebeurt wanneer de vloer nog aan het uitharden is, en er net op gelopen kan worden. De vlindermachine wordt eerst gebruikt om de toplaag van de vloer te openen. Vervolgens wordt er een slijtmiddel overheen gestrooid. De vlindermachine wordt weer gebruikt, dit keer om het slijtmachine in de vloer te draaien en het dicht te vlinderen. Dit maakt het beton heel sterk en slijtvast. Tijdens het strooien van het middel moet erop gelet worden dat dit gelijkmatig gebeurd, omdat er anders bulten kunnen ontstaan. Het kan voorkomen dat de vloer meerdere malen gevlinderd moet worden. Dit wordt net zo vaak gedaan totdat het gewenste gladde resultaat bereikt is.

Hardheid van het beton beïnvloeden

Wanneer de betonvloer afgewerkt wordt, kan de hardheid beïnvloed worden. Een betonvloer in een woonkamer hoeft bijvoorbeeld minder hard te worden dan een betonvloer in een bedrijfspand. Daar wordt hij namelijk veel meer belast. De slijtvaste korrels die gebruikt worden, kunnen uit verschillende hardheidsklassen komen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de hardheid van het beton. Een goede betonspecialist kan u adviseren hierover wanneer u uw betonvloer laat afwerken.

Mogelijkheden voor kleur

Tenslotte kan het beton ook een kleur gegeven worden. Het slijtvast materiaal wordt namelijk gemengd met cement. Hierdoor gaat het slijtvast materiaal zich aan het beton hechten. Aan deze mix kan een cementkleurstof toegevoegd worden. Hierdoor krijgt de vloer een kleur. Het mengsel wordt in de vloer gevlinderd, en u heeft een betonvloer die de gewenste kleur heeft.

Wilt u een betonvloer laten afwerken door een specialist? Neem dan contact op, en wij zorgen voor een offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top