skip to Main Content
Aan Deze Punten Moet Een Garagevloer Voldoen

Aan deze punten moet een garagevloer voldoen

Vloer nodig voor uw autogarage? Let hier op!

Heeft u een nieuwe garagevloer nodig voor uw autogarage? Dan is het belangrijk om een aantal punten in acht te nemen wanneer u deze vloer gaat uitkiezen. Wij vertellen u waar u allemaal op moet letten wanneer u uw garagevloer gaat kopen!

Vochtbestendig

Het is belangrijk dat uw nieuwe garagevloer goed bestand is tegen vocht. Het kan namelijk voorkomen dat u met uw auto door de regen heeft gereden en daarna uw auto in de garage parkeert, waardoor de vloer nat wordt. Het zou erg onpraktisch zijn als de vloer daar niet tegen kan.

Antislip

Of u nu als ondernemer of als particulier gebruikt maakt van uw garagevloer; door uw vloer van een antisliplaag te voorzien wordt deze vele malen veiliger. Hierdoor voorkomt u namelijk dat u uitglijdt. Antislip vloeren hoeven trouwens niet perse heel ruw te zijn, het betekent gewoon dat ze stevig zijn zodat u er met uw schoenen genoeg grip op hebt.

Makkelijk schoon te houden

U kunt zich waarschijnlijk goed voorstellen dat een garagevloer erg vies kan worden. Niet alleen vanwege de autobanden en uw schoenen, maar ook eventuele olievlekken of andere vloeistoffen uit uw auto kunnen de vloer ernstig vervuilen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een vloer die makkelijk te reinigen is.

Slijtvast

Een garagevloer krijgt het over het algemeen zwaar te verduren. Het kan zijn dat u er uw auto parkeert, maar misschien wilt u er ook wel klussen of zware spullen opslaan. Het dus belangrijk dat uw vloer niet snel beschadigt en goed tegen een stootje kan. Ook mag het materiaal niet te snel deuken, putjes gaan vertonen of buigen. Kies daarom voor een hard materiaal, zodat de vloer niet gaat verzakken.

Welke vloeren zijn geschikt als garagevloer?

Een van de meest geschikte garagevloeren is de DuraQuartz vloer. Deze vloer is opgebouwd uit een aantal lagen: de ondergrond, de primer, de egalisatielaag, de slijtlaag en de toplaag. De DuraQuartz vloer op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. De primer zorgt voor een perfecte hechting aan de ondergrond en door de egalisatielaag kan de vloer volledig vlak gemaakt worden. Door middel van de slijtlaag kan er eventueel een kleur worden toegevoegd. De toplaag is slijtvast, transparant en is voorzien van UV-bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top