skip to Main Content
Afwerkvloer

Afwerkvloer

Voorkom scheuren in uw afwerkvloer

Heeft u een afwerkvloer? Dan wilt u daar geen ontsierende scheuren in krijgen. Vooral bij grote oppervlaktes is de kans op scheuren groot. Bovendien kunnen er dan lekkages ontstaan. Door het plaatsen van dilataties in uw afwerkvloer voorkomt u deze problemen. Lees in dit blog meer over afwerkvloeren en het voorkomen van scheuren.

Meer over de afwerkvloer

Een afwerkvloer wordt ook wel een dekvloer genoemd. De afwerkvloer ligt op de constructievloer en zorgt voor egalisatie of warmte- en geluidsisolatie. Een afwerkvloer is vaak de eindvloer, maar soms wordt er nog een vloerbedekking overheen gelegd. Om lekkages te voorkomen, moet de vloer scheurvrij zijn. Afwerkvloeren komt u op allerlei plekken tegen, zoals:

  • Parkeergarages
  • Garagevloeren
  • Galerijvloeren van beton of monoliet

Dilataties tegen scheuren

Om scheuren in uw afwerkvloer te voorkomen, kunt u dilataties laten aanbrengen. Een dilatatie is een voeg die het uitzetten en krimpen van materialen opvangt. Dilataties zijn zeker nodig bij grote vloeroppervlakken. Ook in galerijen waar nog geen dilataties zijn gemaakt. Ze voorkomen scheuren en daarmee lekkages.

Aanbrengen dilatatie in afwerkvloer

Een dilatatie in een afwerkvloer wordt aangebracht door het maken van een uitsparing in de afwerkvloer tot aan de constructievloer. De dilatatievoeg die ontstaat, wordt voorzien van een rugvulling en kit. Soms wordt er ook nog een slab aangebracht. De kans op scheuren en lekkages is zo vele malen kleiner.

Uw afwerkvloer zonder scheuren

Wilt u ook een afwerkvloer zonder scheuren, zodat er geen lekkage kan ontstaan? Neem dan contact op met een professioneel bedrijf dat ervaring heeft in het aanbrengen van dilataties. Het bedrijf kan u helpen om uw afwerkvloer scheurvrij te houden en lekkage tegen te gaan. Heeft u nog vragen over dit blog? Stel deze dan via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top