skip to Main Content
Werkvloer Veiligheid

Werkvloer veiligheid

Oplossing voor uitglijden

Zowel werkgevers als werknemers weten: veiligheid is een groot goed. Eén van de grootste oorzaken van bedrijfsongevallen is uitglijden. Maar daar valt gelukkig wat aan te doen, met goede antislip op de vloer. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is met traanplaat. U leest er meer over in dit artikel.

Wat is traanplaat?

Traanplaat is een aluminium plaat met daarop een profiel in de vorm van tranen. Er bestaan traanplaten met een patroon van 2 tranen en met 5 tranen. Afhankelijk van de plek waar u de traanplaat wilt gebruiken, kunt u voor een specifieke afwerking kiezen. Zo is traanplaat blank leverbaar, maar ook gebeitst

Werking van traanplaat?

Deze tranen zorgen voor extra grip zodat u, uw medewerkers en bezoekers niet uit zullen glijden. Daarnaast zorgen de tranen er ook voor dat u op de tranen staat en niet op de plaat zelf. Hierdoor heeft u ook antislip wanneer de traanplaat nat is. Het vocht kan dan weg tussen de tranen door en er ontstaat geen vloeistoffilm waar iemand over kan uitglijden.

Overal toepasbaar waar extra antislip nodig is

Traanplaat kan op maat worden geleverd, waardoor u het overal waar extra grip nodig is kunt (laten) plaatsen. Behalve op de vloer kunt u traanplaat natuurlijk ook laten plaatsen op traptreden of een steiger, zodat u ook bij het werken op hoogte niet uit zult glijden.

Uw vloer antislip maken?

Zoals u ziet kan traanplaat een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de werkvloer leveren. Zonder zou het in veel bedrijven een stuk onveiliger zijn. Wilt u zelf ook een vloer antislip maken met traanplaat bekleding? Bestellen kan eenvoudig via het internet. U bestelt de platen dan gewoon op maat, zodat u een eventuele onveilige situatie snel kunt verhelpen.

Meer lezen over veiligheid op de werkvloer? Probeer ook ons artikel over
bouwsteigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top