skip to Main Content

Warmtepomp

Warmtepomp

Alternatief voor gas

Het is de bedoeling dat Nederlandse huizen steeds duurzamer worden. Een van de manieren om dit te bereiken is dat we met z’n allen van het gas af gaan. Dit betekent dat we op zoeken moeten naar alternatieven voor de klassieke cv-ketel die gebruik maakt van gas. Een goed alternatief is de warmtepomp. Er zijn verschillende soorten warmtepompen de energie halen uit de aarde, lucht of het grondwater. Wanneer u kiest voor zo’n pomp verbruikt u geen fossiele brandstoffen. Daarmee bent u ecologisch verantwoord bezig. Lees in dit blog meer over de werking van de warmtepomp en de soorten pompen die er zijn.

Werking waterpomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de aarde, de lucht of het grondwater. Dit is afhankelijk van het soort pomp dat u heeft. Deze warmte moet door het huis getransporteerd worden en daarbij geschikt gemaakt worden om de woning te verwarmen. Dit gebeurt met behulp van koelvloeistof. De warmte wordt vervolgens in een compressor samengeperst en gaat dan door naar de condensor. Die zorgt ervoor dat de warmte aan de verwarmingsinstallatie in de woning wordt afgegeven. Dit gehele proces herhaalt zichzelf. Zo vertoeft u in een heerlijk warm huis, zonder dat er gas aan te pas komt.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende waterpompen, die hun warmte uit verschillende bronnen halen. Het gaat hierbij om de volgende soorten:

  • Hybride warmtepomp
  • Full electric warmtepomp
  • Lucht/water warmtepomp
  • Lucht/lucht warmtepomp

De warmtepomp voor u

Wilt u weten welke warmtepomp het best past bij uw wensen? Vraag dan energieadvies aan of neem contact op met een installateur. Zo wordt u goed geïnformeerd en weet u dat uw duurzame pomp op de juiste manier geplaatst wordt. Heeft u onlangs een warmtepomp laten plaatsen? Laat uw ervaringen dan achter via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top