skip to Main Content
Zo Herkent U Goede LED Lampen

Zo herkent u goede LED lampen

De kenmerken van LED verlichting

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huidige verlichting te vervangen door duurzame LED verlichting. Dat komt onder andere omdat LED lampen veel duurzamer zijn, een langere levensduur hebben en minder stroom verbruiken. Wanneer u uw woning of bedrijfspand gaat verbouwen, is het een uitstekend moment om de lampen door LED verlichting te vervangen. Maar u kunt ook langzaam een voor een de lampen in huis vervangen. Waar u ook voor kiest, het is belangrijk om goede LED lampen aan te schaffen. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Wat zijn LED lampen precies?

Laten we bij het begin beginnen, wat zijn LED lampen precies? LED verlichting werkt anders dan traditionele lampen. Ze hebben bijvoorbeeld geen gloeidraad zoals de gloeilamp, en ze werken ook niet als fluorescentielampen of TL lampen. LED is de afkorting voor ‘Light Emitting Diode’ (lichtgevende diodes). Dit is een halfgeleider die, wanneer de stroom er in de goede richting doorheen stroomt, licht geeft. Het is dus een elektronische component die rechtstreeks licht geeft. LED verlichting is opgebouwd uit een chip met lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en de behuizing om de chip te beschermen. Aan de buitenkant is het niet direct te zeggen of u te maken heeft met hoge kwaliteit LED lampen. Daarom is het altijd belangrijk om LED lampen te kopen bij een betrouwbare leverancier.

Voordelen van LED verlichting

Wanneer u goede LED lampen koopt, kunt u onder andere de volgende voordelen verwachten:

  • LED lampen verbruiken veel minder stroom dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dat komt omdat ze minder warm worden. Daardoor spaart u niet alleen op uw energierekening, maar het is ook beter voor het milieu.
  • U kunt LED lampen van 0% tot 100% dimmen met een LED dimmer.
  • Een LED lamp zal nooit gaan knipperen.
  • De levensduur van LED verlichting is een stuk langer dan andere soorten lampen. LED heeft maar liefst 50.000 branduren.
  • Omdat LED lampen een stuk rustiger zijn dan traditionele verlichting, zijn ze zeer geschikt voor werkplekken. Het verhoogt de productiviteit en u heeft minder last van klachten als hoofdpijn.

Wilt u uw huidige verlichting vervangen door LED lampen? Neem dan contact met ons op voor een offerte van een specialist bij u in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top