skip to Main Content
Airco Particulier Voordelen

Airco particulier voordelen

Voordelen van airco voor particulieren

Niet alleen voor bedrijven

Veel mensen denken dat een airco alleen gunstig is voor bedrijven. Maar ook als particulier kunt u van de voordelen profiteren! En dan hebben we het niet alleen over een aangenaam koele ruimte in de zomer. Airconditioning heeft namelijk nog meer positieve effecten. In dit blog vertellen we daar graag wat meer over.

Altijd een aangename temperatuur

Hoewel het natuurlijk niet het enige voordeel is, is het wel een heel belangrijke factor voor particulieren om airco aan te schaffen: tijdens de warme zomermaanden blijft het binnen lekker koel. Nu we ook in Nederland steeds vaker te maken krijgen met zeer hoge temperaturen is dit geen overbodige luxe. Maar niet alleen in de zomer profiteert u door de airco van een aangename temperatuur in huis. Wist u namelijk dat u met sommige airconditioning modellen de kamer ook kunt verwarmen? Dit gaat veel gerichter en is daarom vaak energiezuiniger dan de verwarming aanzetten. In plaats van verwarming door het hele huis, kunt u met een airco-unit een enkele kamer opwarmen.

Lucht wordt gefilterd

Een tweede belangrijk voordeel van airco voor particulieren is het feit dat de airconditioning een ingebouwde filter heeft. In het apparaat wordt de lucht dus niet alleen afgekoeld (of in sommige gevallen, zoals eerder genoemd, opgewarmd), maar de lucht wordt ook gefilterd. Hierdoor worden stofdeeltjes en ander vuil uit de lucht gehaald. Ideaal voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt of hooikoorts, maar ook erg gunstig voor mensen met astma. Hier zit overigens wel een voorwaarde aan: het is belangrijk om de filter periodiek even schoon te maken. Anders gaan stof en vuil zich ophopen en komt het toch weer in de lucht terecht.

Regelen van luchtvochtigheid

Het laatste voordeel wat we nog willen noemen van de airco voor particulieren, is het feit dat met sommige modellen ook de luchtvochtigheid geregeld kan worden. Een goede luchtvochtigheid is erg belangrijk. Niet alleen voor uw woning (te veel vocht kan bijvoorbeeld schimmelplekken veroorzaken), maar ook voor de gezondheid. Slechte luchtvochtigheid kan klachten als hoofdpijn en ademhalingsproblemen veroorzaken. Maar met een airco die dit voor u kan regelen, is dit verleden tijd!

Wilt u een offerte opvragen van een specialist voor het plaatsen van een airconditioning unit in uw woning? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top