skip to Main Content
Gaat Uw Deur Niet Meer Open? 3 Mogelijke Oorzaken

Gaat uw deur niet meer open? 3 mogelijke oorzaken

Uw deur opent niet meer

Het zou u maar gebeuren. U komt net thuis van een lange dag en nu kunt u uw huis niet in, want: de deur opent niet meer! Er zijn verschillende redenen waarom uw deur niet meer werkt naar behoren. Zo kan het zijn dat er een poging tot inbraak gedaan is bij u of dat de deur door de jaren heen wat versleten of verzakt is. In een situatie waarbij uw deur niet meer open gaat is het zinvol om eerst uw sleutel te controleren. Is de sleutel niet het probleem? Dan kan het probleem wellicht liggen bij het slot of bij de deur zelf. Wat is de oorzaak dat uw deur niet meer opent? Wij geven 3 mogelijke redenen.

1. De sleutel is kapot

U gebruikt uw sleutel en het slot in uw deur natuurlijk regelmatig. U sluit immers uw huis af wanneer u weggaat en opent de deur wanneer u thuiskomt. Controleer eerst of uw sleutel beschadigd is. Het kan zijn dat de sleutel gebogen, beschadigd of versleten is. Om dit te voorkomen steekt u uw sleutel zo recht mogelijk in het slot. Is uw sleutel versleten? Dan is het verstandig om altijd een reservesleutel in de buurt te hebben.

2. Het slot is kapot

Wanneer het niet aan uw sleutel ligt, zou het kunnen liggen aan het slot. Er zijn verschillende soorten sloten, zoals het meerpuntslot, paniekslot, insteekslot en elektrische slot. Bij een meerpuntslot kan het zo zijn dat de haken of pennen vastzitten in het kozijn. Om dit te voorkomen is het raadzaam om uw slot regelmatig te onderhouden met daarvoor bestemde middelen.

3. De deur is versleten

Opent uw deur niet meer, maar ligt het niet aan de sleutel of het slot? Dan kan het probleem bij de deur zelf liggen. Zo kan het zijn dat de scharnieren of het deurbeslag versleten is. Kunststof, aluminium en houten deuren hebben ieder verschillende scharnieren. Wanneer deze niet goed onderhouden worden gaan ze verslijten. U kunt er dan kiezen voor hang en sluitwerk van een deur vervangen. Gelukkig kunt u vaak het onderdeel dat versleten is los kopen.

Vond u dit artikel handig? Lees dan ook eens onze andere artikelen.

Back To Top