skip to Main Content
Wanneer Is Uw Woning Toe Aan Isolatieherstel?

Wanneer is uw woning toe aan isolatieherstel?

Isolatieherstel voor uw oudere woning in Veenendaal

Woont u in een huis in Veenendaal dat ergens tussen 1969 en 1999 is gebouwd? Dan zou het zomaar eens kunnen dat uw woning in aanmerking komt voor isolatieherstel. De isolatie die in die tijd werd gebruikt, voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen van vandaag de dag. Hierdoor kan de isolatie in uw huis niet alleen gedeeltelijk versleten, maar zelfs vergaan zijn op sommige plaatsen. Lees snel verder over wat isolatieherstel voor uw woning in Veenendaal kan betekenen en hoe u op uw energierekening kunt besparen.

Wanneer doet u aan isolatieherstel?

Als de isolatie in uw oudere huis versleten of vergaan is op sommige plaatsen, ontstaan er zogenaamde ‘lege spots’. Dit zijn plekken waar op dat moment geen isolatiemateriaal meer in de spouw zit. Daardoor is op die plek de temperatuur lager dan op plekken die nog wel goed geïsoleerd zijn. Zodra deze plekken meer en meer verschijnen, loopt de isolerende werking van uw huis dus enorm terug. Slechte oude buitenstenen en schade door vorst kan de isolerende werking in de loop der tijd aardig verminderen. Wat is hieraan te doen? isolatieherstel!

Isolatie-inspectie

Door middel van een endoscopisch onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf, wordt gekeken welk materiaal destijds is gebruikt voor uw huis in Veenendaal. Ook wordt bekeken of het materiaal nog in orde is en hoever het in de spouw zit.

Het herstel van uw isolatie

Op basis van de resultaten van de isolatie-inspectie wordt bepaald hoe uw isolatie hersteld kan worden. In grote lijnen, wordt isolatie op twee verschillende manieren hersteld:

  1. De voordeligste manier is dat er nieuw isolatiemateriaal bovenop het oude materiaal wordt gespoten.
  2. Een iets duurdere manier is dat het oude isolatiemateriaal wordt verwijderd en er vervolgens nieuw materiaal in gespoten wordt. Dit geeft altijd het beste resultaat.

Heeft u behoefte aan isolatieherstel in Veenendaal? Kijk dan snel verder bij Maatwerk Isolatie.
Heeft u ervaringen met isolatieherstel? Deel ze gerust via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top