skip to Main Content
De Drie Voordelen Van Een Dichte Traprenovatie

De drie voordelen van een dichte traprenovatie

Waarom dichte traprenovatie in uw woning?

Een open trap is een mooie toevoeging voor uw huis. Of uw trap zich nou in uw gang bevindt of in uw woonkamer: een open trap is automatisch een goede blikvanger. Maar er kleven helaas ook nadelen aan. Vandaag gaan we in op de drie voordelen van een dichte trap en dichte traprenovatie.

Een dichte trap is veiliger

Een open trap is mooi omdat het een ruimtelijk gevoel geeft aan uw huis. Helaas is een open trap ook minder veilig. Met een open trap is de kans op valpartijen simpelweg groter dan wanneer u een dichte trap heeft. Een dichte trap is dus wel zo prettig als u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft. Maar ook als u wat ouder en bent, of moeilijk ter been, is een open trap een extra risico. Bij een gesloten trap is er sprake van stootborden tussen de treden in. Daarmee is de kans op een valpartij meteen minder groot.

Een dichte trap zorgt voor meer isolatie

Een open trap wordt steeds populairder in huis. Waar deze vroeger vaak werd gebruikt als zoldertrap, is hij tegenwoordig ook steeds vaker in de woonkamer te vinden. Een nadeel hiervan is dat een open trap meteen voor een minder goede isolatie zorgt. Met een open trap in de woonkamer verdwijnt veel van de warme lucht snel naar de bovenverdieping. Ook geluiden zijn minder goed geïsoleerd. Met een dichte trap hebben de kinderen ‘s avonds bijvoorbeeld minder last van geluiden vanuit de woonkamer als ze liggen te slapen.

Met een dichte trap wordt de ruimte beter benut

Er is een reden dat veel huizen traditioneel gezien een dichte trap op de benedenverdieping hebben. Een dichte trap biedt namelijk de optie tot een opbergruimte eronder. Denk aan bijvoorbeeld een kelderkast, garderobe, opslagruimte of een kleine wijnkelder met een mooie glazen deur. Met een dichte trap benut u dus optimaal de ruimte in uw huis.

Dichte traprenovatie door een professional

Uw dichte trap goed onderhouden en laten renoveren is dus altijd een goed plan. Wilt u een dichte trap? Of wilt u gaan voor dichte traprenovatie? Ga dan niet zelf experimenteren maar laat dit doen door een echte professional.

Heeft u een dichte trap of heeft u nog tips over dichte traprenovatie? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top