skip to Main Content
Payroll In De Bouw

Payroll in de bouw

De voordelen van payroll in de bouwsector

Papierwerk of bouwwerk?

In de bouwsector wordt veel gewerkt met tijdelijke contracten, zzp’ers en uitzendkrachten. Stel je voor: je bent werkgever in de bouw en je wilt twee extra medewerkers aannemen voor een dagtaak. Het kost je waarschijnlijk meer tijd om het papierwerk af te ronden dan de klus zelf. Tijdverspilling! Met payroll los je dit probleem op. Je geeft eigenlijk al het papierwerk door aan een payrollbedrijf, en gaat zelf aan de slag met je bouwproject. Lees hier wat payroll in de bouw kan betekenen.

Payroll, wat is dat eigenlijk?

Wanneer je payroll in de bouw gebruikt, draag je in feite het juridische werkgeverschap over aan een payrollbedrijf. Jij werft je eigen personeel en het payrollbedrijf neemt de administratieve taken, het ziekterisico, de salarisadministratie en de pensioenopbouw van je over. Jij houdt je handen vrij om te doen waar je goed in bent: het project op tijd afronden. Voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers kun je gebruik maken van payrollbedrijven.

Voor wie is payroll in de bouw bedoeld?

Het kan zijn dat je voor een bouwproject mankracht tekort komt om de deadline van je opdrachtgever te halen. Extra bouwpersoneel moet worden ingehuurd, en wel snel! Welwillende medewerkers vinden is niet het grootste probleem. De administratie eromheen is echter een moeilijkere klus. Voordat je kunt beginnen met bouwen, moet al het papierwerk zijn voltooid, contracten worden opgesteld en ondertekend en rechten zijn vastgelegd. Dat kost ontzettend veel tijd. Payroll biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Of je nu zelfstandige bent of een groot bouwbedrijf hebt, een payrollbedrijf neemt de administratieve rompslomp van elk bedrijf uit handen.

Geen risico’s voor jou

Met payroll in de bouw besteed je niet alleen de administratieve taken uit, maar ben je ook niet meer verantwoordelijk voor werkgeversrisico’s. Je bent technisch gezien niet langer de officiële werkgever van de flexwerkers of uitzendkrachten die je inhuurt. Zijn je medewerkers gewond of kampen ze met een langdurige ziekte? Bij een payrollbedrijf hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en weet je ook dat alles netjes wordt afgehandeld. Heb jij ervaring met payrollbedrijven? Laat het ons weten via het contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top