skip to Main Content
Waarom Bouwbedrijven Kiezen Voor Payroll

Waarom bouwbedrijven kiezen voor payroll

Populariteit van payroll in de bouw

Payroll is een vorm van werkgeverschap waar heel veel bouwbedrijven gebruik van maken. Het houdt in dat het juridisch werkgeverschap uit handen gegeven wordt. Aannemers, stukadoors, bouwvakkers en schilders, allemaal profiteren ze van talloze voordelen wanneer ze gebruik maken van payroll. Maar hoe zit het eigenlijk precies? En wat kan een payrollbedrijf voor uw bouwbedrijf betekenen? Wij vertellen er meer over.

Payroll zorgt voor flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van payroll waar veel bouwbedrijven gebruik van maken is het feit dat payroll voor veel flexibiliteit zorgt. Bouwbedrijven hebben namelijk vaak medewerkers in dienst die afwisselende uren draaien. Zo nemen ze bijvoorbeeld tijdelijke werknemers aan tijdens drukke tijden. Het personeelsbestand wisselt vaak, en het bijhouden van de gewerkte uren is een hele klus. Door de hulp in te schakelen van een payrollbedrijf, nemen zij deze taak over waardoor de personeelsadministratie zeer secuur bijgehouden wordt. Bovendien neemt een payrollbedrijf het werkgeversrisico over. Dat houdt in dat bij bijvoorbeeld de ziekte van een medewerker het payrollbedrijf doorbetaald. Zo wordt het bouwbedrijf zelf niet voor extra kosten geconfronteerd.

Houd meer tijd over

Naast flexibiliteit zorgt payroll er ook voor dat het bouwbedrijf geen tijd en energie hoeft te besteden aan het goed bijhouden van de salarisadministratie. Dit wordt namelijk geheel verzorgd door het payrollbedrijf. Bent u de eigenaar van een bouwbedrijf? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat administratieve werkzaamheden niet echt uw ding zijn. Door een payrollbedrijf in te schakelen kunt u zich dus volledig richten op de werkzaamheden waar u wel in gespecialiseerd bent.

Profiteren van jarenlange ervaring

Ten slotte heeft u, door een professioneel bedrijf in te schakelen voor payroll, ook nog eens toegang tot advies en hulp van specialisten wanneer het aankomt op personeelsgerelateerde vraagstukken. Ook wordt de administratie zeer gestructureerd en overzichtelijk bijgehouden. Zo heeft u altijd al uw zaken op orde. Wij raden u dus zeker aan om de hulp in te schakelen van een payrollbedrijf voor de administratieve werkzaamheden voor uw bouwbedrijf!

Back To Top