skip to Main Content
Kristalliseren Van Stenen Vloeren

Kristalliseren van stenen vloeren

Wat is kristalliseren eigenlijk?

Zeker als er veel op gelopen wordt, worden zelfs de stevigste stenen vloeren bij intensief gebruik dof. Een manier om de glans van een doffe vloer te herstellen, is door de vloer te kristalliseren. Alle oppervlakkige sneetjes en krassen in de vloer worden door de kristallisatie onzichtbaar. Bovendien maakt de kristallisatie van een natuursteenvloer deze minder gevoelig voor vlekken, krassen en slijtage. Uiteraard wordt de vloer ook weer mooi en glanzend, zonder dat deze te glad wordt. Wilt u weten hoe kristalliseren precies werkt? Lees verder!

Hoe worden vloeren gekristalliseerd?

Allereerst is een grondige reiniging nodig om eventuele beschermlaag en grof vuil te verwijderen. De schone natuurstenen vloer kan vervolgens nat of droog gekristalliseerd worden. Door een bepaalde poeder te mengen met water ontstaat een pasta waarmee de vloer wordt gepolijst. Dit zorgt voor een mooie glans. Droog kristalliseren van natuursteenvloeren wordt meestal gedaan voor klein onderhoud en gebeurt door middel van een spray. Het slim om uw vloeren eens per jaar of om de twee jaar te laten kristalliseren.

Welke vloeren zijn hiervoor geschikt?

Het kristalliseren van natuursteenvloeren vloeren is goed voor uw vloeren, maar niet voor elk type vloer geschikt. Kristalliseren is alleen geschikt voor natuursteen dat is samengesteld uit kalk. U kunt bijvoorbeeld leistenen vloeren niet kristalliseren of polijsten. Alle kalkhoudende natuursteenvloeren zijn echter wel geschikt, zoals marmer, travertin en blauwe hardsteen.

Het resultaat

Er ontstaat een chemische reactie met de kalk in de toplaag van uw vloer, waardoor de toplaag uithardt en goed afdicht. Vuil heeft geen kans meer om door te dringen en de reactie zorgt ook voor een mooie glans op de vloeren. Het kristalliseren van uw natuurstenen vloeren vermindert ook in de toekomst krassen of slijtage. Bij het kristalliseren van een natuurstenen vloer in een nieuwbouwwoning of kantoorpand kan ook de cementsluier worden verwijderd. Heeft u vragen over het kristalliseren van uw vloeren? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top