skip to Main Content

De 4 grootste voordelen van terrasoverkappingen

Haal meer uit je tuin

Ben jij een echt buitenmens? Dan vind je waarschijnlijk dat je je bij slecht weer of zeer hoge temperaturen naar binnen moet verplaatsen. Daar is echter een oplossing voor: terrasoverkappingen! In dit blog vertellen we je meer over de vier grootste voordelen van terrasoverkappingen.

Het hele jaar buiten zitten

Zoals gezegd kun je het hele jaar comfortabel buiten zitten wanneer je een terrasoverkapping in je tuin laat installeren. Wanneer het regent zit jij namelijk lekker droog. Echter geniet je ook in de hoogzomer, als de zonnestralen erg fel zijn, van de aangename schaduw. Je kunt kiezen voor een losse terrasoverkapping, maar het is ook mogelijk om een overkapping met zijwanden en zelfs voorwanden met een deur te laten plaatsen. Zo ben je ook nog beschut tegen wind. Installeer een terrasverwarming onder je overkapping en jij kunt het hele jaar heerlijk buiten van je tuin genieten.

Verhoogt de waarde van je woning

Een terrasoverkapping is een flinke investering, maar het loont zich wel. Niet alleen omdat je wooncomfort verhoogt, maar ook de waarde van je huis gaat omhoog. Hiervan kun je financieel profiteren als jij je huis in de toekomst wilt verkopen. Een terrasoverkapping van goede kwaliteit is bovendien erg duurzaam en blijft jarenlang mooi als je het onderhoud goed verzorgt.

Terrasoverkapping zorgt voor extra bergruimte

Een praktisch voorbeeld van een terrasoverkapping is dat je flink wat extra bergruimte creëert. Het is niet nodig om tuinmeubels te verplaatsen als deze niet tegen alle weersomstandigheden kunnen, want ze worden beschermd door de overkapping. Een terrasoverkapping hoeft trouwens niet per se tegen de woning aan geplaatst te worden. Wanneer je de overkapping op een andere plek in je tuin laat plaatsen, is het wellicht handig om er ook je fietsen onder te plaatsen. Zo staan deze ook het gehele jaar beschut.

Plaatsing is relatief eenvoudig

Wij raden het zelf plaatsen van terrasoverkappingen altijd af. Het is namelijk een klus die flink wat vakkennis en ervaring vergt. Wanneer je het bouwen van de overkapping echter overlaat aan een specialist, heeft die de klus zo geklaard. Voor hen is het namelijk een dagelijkse bezigheid. De specialist kan je tevens adviseren over welke materialen en modellen het meest geschikt zijn voor je tuin en je persoonlijke stijl.

Ervaar zelf de voordelen

Wil jij zelf de voordelen van de terrasoverkapping ervaren? Dan raden wij je aan om eens contact op te nemen met een specialist. Er zijn bedrijven die gewoon bij je thuis langskomen met voorbeelden. Zij zullen ook meteen je tuin opmeten en de mogelijkheden doornemen. Zo ben je dus verzekerd van een heuse terrasoverkapping op maat!

Back To Top