skip to Main Content
Wat Is Convector Verwarming?

Wat is convector verwarming?

Alles over convector verwarming

Steeds vaker kiezen mensen voor convector verwarming. Dat is ook niet zo gek, er zijn namelijk een heleboel voordelen aan convector verwarming. In dit blog vertellen we u wat convector verwarming precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Indirecte verwarming

Convector verwarming is een vorm van indirecte verwarming. Een convector verwarming zuigt de koude lucht op, verwarmt deze en verspreidt de warme lucht vervolgens gelijkmatig over de ruimte. Omdat warme lucht opstijgt en koele lucht naar beneden zakt, kan de convector vervolgens gemakkelijk de koude lucht weer opzuigen om dit proces te herhalen.

Voordelen van convector verwarming

Kiest u voor convector verwarming, dan profiteert u van een aantal voordelen, deze zetten wij graag voor u op een rij:

  • Een warmte convector verwarmt uw ruimte veel sneller
  • De warme lucht wordt gelijkmatiger over de ruimte verdeelt
  • De aanraaktemperatuur van een warmte convector is laag, omdat de convector wordt afgeschermd door een plaat en een rooster. Dat is natuurlijk veel veiliger
  • Een warmte convector blijft niet nagloeien
  • Convectoren verbruiken minder energie dan radiatoren

Wat is het verschil tussen convector verwarming en een radiator?

Zowel radiatoren als convector verwarmingen gebruiken warm water. Bij een convector stroomt het warme water onderaan het toestel door een smalle buis die omgeven is door aluminium lamellen. Die lamellen vergroten het contact met de omringende lucht en werken als warmtewisselaar. Bij een radiator verwarmt het water de buizen van de verwarmingselementen. Dit is een directe vorm van verwarming. Welk type verwarming het meest geschikt is voor u dat is afhankelijk van uw budget, uw ruimte en uw persoonlijke voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top