skip to Main Content
Aanschaffen Graafmachine

Aanschaffen graafmachine

Waar op letten bij aankoop van een graafmachine

Graafmachine

Wanneer u een graafmachine gaat aanschaffen wilt u natuurlijk een betrouwbare graafmachine voor een eerlijke prijs. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de aanbieders van graafmachines? en waar moet u op letten bij de aankoop van uw graafmachine? Hopelijk bent u beter geïnformeerd over dit onderwerp na het lezen van deze blog.

Vaak denken kopers dat het motorvermogen van de graafmachine belangrijk is voor de kwaliteit van een graafmachine. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect van een graafmachine echter zijn er nog belangrijkere factoren waar u zeker op zal moeten letten. Bijvoorbeeld een hydraulische pomp ook spelen elektrische stuurventielen mee in de hydraulische performance. Verder zijn de dikte van de cilinders en de kinematiek van de graafarm van groot belang. Afhankelijk van al deze factoren kunt u de machineklasse van uw graafmachine inschatten.

Bedenk voor wat voor werkzaamheden u de graafmachine nodig heeft

Graafmachine klein

Om te zorgen dat u geen miskoop maakt moet u natuurlijk wel eerst weten waarvoor u de graafmachine wilt gebruiken en hoelang de graafmachine mee moet gaan. In sommige situaties is huren of leasen namelijk een stuk voordeliger. Daarnaast moet u weten welke transportmiddelen u gaat gebruiken bij de transport van de graafmachine. Bij kleinere vrachtwagens kunt u waarschijnlijk gebruik maken van een aanhanger of een bus. Is uw graafmachine echter een stuk groter dan moet u een vrachtwagen voorhanden hebben of moet u een vrachtwagen huren om uw graafmachine te kunnen transporteren.

gewichtsklassen van graafmachines

Afhankelijk van de graafmachine die u heeft of huurt varieert het gewicht veel. Er zijn bijvoorbeeld grote robuuste graafmachines die tot wel 15 ton wegen. Dit zijn vaak de beste graafmachines met het meeste kracht. Echter zijn er ook kleinere graafmachines die ongeveer 1 ton wegen en door een deur van 80 centimeter breed kunnen rijden. Ook is een populaire graafmachine de 2.5 tonner dit komt omdat de toegankelijkheid erg hoog is bij deze graafmachine. Ook is de 2.5 ton versie van de graafmachine nog geschikt om met een aanhanger te vervoeren. Hierbij heeft u dus ook geen groot rijbewijs nodig ideaal dus!

Back To Top