skip to Main Content
HACCP Panelen Voor Uw Koelcel

HACCP panelen voor uw koelcel

Voorkom voedselverspilling door slechte panelen

Als u in de voedingsindustrie werkt, weet u waarschijnlijk hoe belangrijk de werkomgeving is voor voedselveiligheid. In de koelcel worden verschillende voedingsmiddelen voor lange of korte termijn bewaard. Koude lucht stroomt door de koelcel. Door de koude temperaturen heerst er een permanent vochtig klimaat. Bij een verouderde koelcel, een koelcel met een slechte hygiënische afwerking of een beschadigde koelcel kunnen allerlei bacteriën en schimmels uw eten ongemerkt bederven. Voorkom dit door te investeren in HACCP panelen. In dit artikel vertellen we u meer over deze panelen als koelcel wanden.

De voordelen van HACCP panelen

HACCP panelen hebben veel voordelen. Een daarvan is dat ze van kunststof zijn gemaakt. Dit is een groot voordeel, want kunststof kan niet roesten. Daarnaast bieden HACCP panelen die de hoogste kwaliteit en de beste hygiënische afwerking. Ook kunnen panelen nog worden toegevoegd aan bestaande koelcel systemen. Dat is een goed idee, want HACCP wanden:

  • Zijn eenvoudig, snel en goedkoop schoon te maken
  • Hebben geen speciale reinigingsmiddelen nodig
  • Hebben een zeer lage microbiële belasting hebben
  • Voldoen aan alle hygiëne- en kwaliteitseisen
  • Zijn perfect zijn voor elke toepassing door de samenstelling van materialen

De risico’s van slechte panelen

Gewone panelen, oftewel stalen sandwichpanelen, zijn een riskante keuze, omdat de hiervoor gebruikte coating de voedselveiligheid niet altijd garandeert. Het risico bestaat dus dat de coating kwetsbaar is. Als er schade ontstaat, bijvoorbeeld door het wegzetten van containers of een aanrijding met een kar, is de kans groot dat de coating beschadigd raakt. Bij beschadiging kan de coating loslaten en komt het onderliggende staal direct in contact met de lage temperaturen in de koelcel. Hierdoor ontstaat roest, wat stelselmatig de panelen aantast. Voorkom deze ellende door direct de juiste HACCP panelen te kiezen.

Heeft u ervaring met HACCP panelen? Of met andere soorten panelen? Dan horen we graag van u. Laat een bericht achter op onze contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top