skip to Main Content
Wat Kost Een Huis Bouwen?

Wat kost een huis bouwen?

Wat gaat een huis bouwen mij kosten?

Wilt u zelf een huis bouwen? Dat begrijpen wij volkomen! Want u kunt helemaal zelf uw droomhuis ontwerpen en in praktijk brengen. En wie wil dat nu niet? Het is anno 2022 lastig om een woning te vinden, al helemaal een woning die voldoet aan al uw wensen. Zelf een huis bouwen is dus een goede oplossing. Maar wat kost het om een huis te bouwen? Wij vertellen u er meer over.

Kosten van een huis bouwen anno 2022

De huizenprijzen blijven maar stijgen. Een huis kopen is tegenwoordig niet eenvoudig meer. Wij zijn ons gaan verdiepen in de kosten van een woning laten bouwen. De kosten van een nieuwe woning zijn, anno 2022, gemiddeld €250.000,-. Valt mee, kunt u denken, maar helaas is dit niet alles. Want in het bedrag zijn de kosten van de bouwgrond en overige kosten niet meegenomen. Alleen al voor de bouwgrond betaalt u gemiddeld tussen de €200,- en €500,- per m2.

Keuze uit diverse typen huizen

Als u een huis gaat bouwen, geldt natuurlijk: hoe luxer het huis, des te hoger de kosten. Bedenk daarom eerst welk type woning u wilt laten bouwen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Moderne villa
  • Herenwoning
  • Traditionele woning
  • Jaren-30 woning
  • Klassieke notariswoning
  • Moderne notariswoning

Maak gebruik van een woningcalculator

Zelf een woning bouwen is leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven. Gelukkig weten wij hoe u antwoord kunt krijgen op de vraag: wat kost een huis bouwen? Dankzij nieuwe ontwikkelingen hebben verschillende bouwbedrijven een woningcalculator ontwikkeld. Met een woningcalculator kunt u eenvoudig de exacte kosten van het bouwen van uw droomhuis berekenen. Maar u kunt er ook voor kiezen om met een bouwbedrijf te overleggen wat de mogelijkheden zijn en of zij een offerte kunnen opstellen. In een offerte worden ook bijkomende kosten meegenomen, zoals kosten die u kwijt bent voor een vergunningsaanvraag, een constructeur of een architect.

Wilt u hier meer over weten? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top