skip to Main Content

Wat is bulktransport?

De logistieke term voor onverpakte goederen

Ooit gehoord van bulktransport? Dit is een term die vooral in de logistiek wordt gebruikt en verwijst naar alle transport waarbij onverpakte goederen worden vervoerd. Dit kan bijvoorbeeld grind of zand zijn, of transport van grotere afmetingen. Bij bulktransport worden de goederen dus apart meegenomen door een voertuig, zoals een vrachtwagen of een boot. Het soort vervoer is afhankelijk van het soort goederen en de bestemming. Meer weten over bulktransport? Lees verder!

Waarom bulktransport?

Er zijn goederen die niet geschikt zijn voor transport in een container of op pallets. In dat geval worden ze bulkgoederen genoemd en worden ze vervoerd via zogenaamd bulktransport. Bulkgoederen kunnen op verschillende manieren vervoerd worden door middel van bulktransport. De transportkeuze wordt uiteraard gemaakt op basis van de consistentie van de bulkgoederen en hun bestemming. Zo wordt er rekening gehouden met de massa van de goederen, het gewicht en natuurlijk hoeveel er vervoerd moet worden.

Laden van bulktransport

Om gemakkelijk vracht voor bijvoorbeeld zand of grind te kunnen laden, is het belangrijk dat een vrachtwagen is uitgerust met een systeem dat dit makkelijker maakt. Een voorbeeld hiervan is een autolaadkraan. Voor vrachtwagens die geen autolaadkraan hebben, is het ook mogelijk om een losse shovel, een kraan of een frontlader te gebruiken om het bulktransport te laden.

Lossen van bulktransport

Voor het lossen van bulktransport is het belangrijk dat een vrachtwagen een container heeft die kan kiepen. Dit betekent dat de container waarin het bulktransport wordt vervoerd kan kantelen om het bulktransport van de goederenwagen te kunnen lossen. Op deze manier kan het transport snel en eenvoudig worden gelost. Dit scheelt veel tijd en geld!

Zo zijn er nog wel meer systemen voor het laden- en lossen van containers met bulkgoederen. Wilt u weten welke dit zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top