skip to Main Content
Afzetbakken Zekeren Voor Transport

Afzetbakken zekeren voor transport

Hoe zekert u afzetbakken voor transport?

Als het aankomt op het zekeren van afzetbakken en containers voor transport, dan vraagt dat natuurlijk om bepaalde kennis, voertuigen en hulpmiddelen. Maar waar hebben we het dan precies over? In dit blog gaan we wat dieper in op een goede en veilige zekering van containers voor vervoer.

Uniformiteit

In Nederland geldt er geen standaard of uniformiteit voor de afmeting en uitvoering van containers. De technische staat en de houdbaarheid wordt hierbij even buiten beschouwing gelaten. Om die reden worden containers meestal ontworpen en gebouwd naar de behoefte van de klant in kwestie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een agrarisch containersysteem voor landbouw. Omdat er hierdoor veel verschillende soorten containers zijn, is het lastig om containers op de juiste manier te zekeren. Het kan dus helpen om, in samenspraak met uw klanten, zoveel mogelijk voor één soort container te gaan. Zo hoeft u minder vaak opnieuw na te denken over de manier van zekeren.

Stapelen en opnamehaken

Het is een optie om containers gestapeld te vervoeren. Hierbij is het aan te raden om de veiligheid hiervan te laten testen door een gerenommeerde testorganisatie. Als het op opnamehaken aankomt moet het optrekoog van de container minimaal 50 mm zijn. In de praktijk worden die van 60 mm vaak toegepast omdat de gedachte vaak is dat deze langer meegaan. Let er hierbij op dat de slijtage van een optrekoog niet meer mag zijn dan 10%

Containers afdekken

Eén van de belangrijkste zaken is natuurlijk dat de lading niet zomaar uit een container kan vallen. Al helemaal niet tijdens het vervoer. Om gevaar en hinder hiervan te voorkomen is het belangrijk om uw container goed af te dekken. Hiervoor zijn er diverse afdeknetten verkrijgbaar. Let er goed op welk afdeknet het beste geschikt is voor uw type container.

Wilt u meer tips & tricks over alles wat met bouw, klus- en transportzaken te maken heeft? Houd dan vooral ons nieuwsoverzicht goed in de gaten!

Back To Top