skip to Main Content
Traprenovatie Stap Voor Stap Uitgelegd

Traprenovatie stap voor stap uitgelegd

Hoe gaat traprenovatie in zijn werk?

Is uw trap verouderd? Of zijn er veel beschadigingen en gebruikssporen te zien op uw trap? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om te kiezen voor een traprenovatie. Hierbij is het gelukkig niet nodig om een compleet nieuwe trap te laten installeren. In de meeste gevallen kan de oude trap gebruikt worden als basis. In dit blog leest u stap voor stap hoe traprenovatie in zijn werk gaat.

1. Een goede voorbereiding

Begin de traprenovatie met een kale trap. Verwijder eventuele trapbekleding of -maantjes. En haal ook alle lijmresten weg. Hiervoor kunt u het best een plamuurmes gebruiken. Is de trap helemaal kaal? Mooi! Dan kunt u beginnen met meten. Er is geen standaardmaat voor traptreden, dus zorg dat u nu nauwkeurig alle maten van uw trap noteert. Dat scheelt u later een hoop extra werk.

2. De nieuwe treden zagen en plakken

Bij een traprenovatie wordt meestal gewerkt met overzettreden. Dit betekent dat de nieuwe traptreden over de oude worden geplaatst. Dit gaat als volgt:

  1. De nieuwe treden moeten op maat gezaagd worden. Het is erg belangrijk om de maten zorgvuldig op te meten, want dit kan achteraf niet meer gecorrigeerd worden.
  2. Begin bovenaan de trap en lijm de overzettreden een voor een op de oude trap.
  3. Gebruik de trap de komende uren niet, zodat de lijm goed kan drogen en de nieuwe treden stevig vast zitten.

3. De afwerking

Een traprenovatie is pas voltooid als alle details kloppen. Dus wanneer de overzettreden volledig opgedroogd zijn, kunt u de trap bewerken of verven. Vervang de stootborden en investeer eventueel in een nieuwe trapleuning, zodat deze past bij uw gerenoveerde trap. Wilt u nog meer informatie over traprenovaties? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top