skip to Main Content
Heftruck Opleiding

Heftruck opleiding

Een heftruck opleiding: hoe, wat en waarom?

Een heftruck cursus volgen

Werkt u al jaren met een heftruck? Dan weet u inmiddels wel hoe u een heftruck bestuurt en wat u moet doen als er iets niet werkt. Daar heeft u geen opleiding voor nodig, toch? Helaas gebeuren ongelukken met heftruck chauffeurs te vaak doordat de chauffeurs niet goed opgeleid zijn in het besturen van dit voertuig. Steeds meer opdrachtgevers nemen liever een gecertificeerd bedrijf aan, dat veilig met heftrucks overweg kan. In dit blog vertellen we u waarom een heftruck opleiding van belang is en wat de mogelijkheden zijn.

Veiligheid bespaart tijd en geld

Wellicht heeft u nog nooit aan een heftruck opleiding gedacht, want het is weer een kostenpost die u uit uw bedrijf moet halen. Maar wist u dat een heftruck opleiding ook kosten kan besparen? U moet bijvoorbeeld bedenken hoeveel kosten u bespaart als alle heftrucks volledig intact blijven en niemand verongelukt door desinformatie of onwetendheid. Een heftruck opleiding bespaart u tijd en geld en garandeert daarmee ook de veiligheid van u en uw medewerkers.

Heftruck opleiding op locatie

Er zijn steeds meer aanbieders die de opleiding voor heftrucks graag bij u op locatie verzorgen. Dit heeft als voordeel dat uw medewerkers direct aan de slag kunnen, omdat zij op hun eigen werkplek leren hoe ze een heftruck moeten bedienen. Praktische trainingen voor heftrucks kunnen bijvoorbeeld volledig worden toegespitst op de activiteiten binnen uw bedrijf. Daarna volgt een examen, waarna uw medewerkers eenvoudig weer aan het werk kunnen.

Voor ieder niveau

Voor zowel minder ervaren chauffeurs van heftrucks, als voor de oude rotten in het vak zijn er opleidingen beschikbaar. Hebben uw medewerkers bijvoorbeeld al een certificaat op zak? Dan is het wellicht een idee om deze te laten verlengen door opnieuw een examen af te nemen. Heeft u nieuwe medewerkers die nog nooit met een heftruck hebben gewerkt? Die zouden de dagcursus kunnen volgen om alles te leren. Meer weten over heftruck opleidingen? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top