skip to Main Content

Bouwplaats inrichten: vergeet de beveiliging niet

Uw bouwplaats goed beveiligen

Begint u binnenkort met het inrichten van een bouwplaats? Vergeet dan niet de beveiliging goed op orde te hebben! Het klinkt zo vanzelfsprekend, en daarom wordt het vaak over het hoofd gezien. Maar de juiste beveiliging is essentieel om problemen te voorkomen. Waar moet u zoal aan denken bij een veilige bouwplaats? Lees snel verder om erachter te komen!

Waar een veilige bouwplaats uit kan bestaan

Een veilige bouwplaats heeft bijvoorbeeld camerabewaking, een toegangscheck en stevige hekwerken. Welke maatregelen u nodig heeft, is sterk afhankelijk van het soort bouwplaats dat u in gaat richten. Stel dus goed vast wat voor een bouwplaats u heeft en daarmee welke veiligheidsmaatregelen u nodig heeft. We zetten er in dit blog in ieder geval al een paar op een rij.

Licht en andere elektra

Met goede verlichting op uw bouwplaats kunt u in de vroege uurtjes al beginnen met werken of juist tot in de late uurtjes doorwerken. Ook zorgt het ervoor dat ‘s nachts minder snel ongenode gasten op uw bouwterrein ronddwalen en dingen stelen en dergelijke. Ook verdere elektra zoals internet maar ook water en riolering dienen goed aangesloten te zijn. Dit kunt u uitbesteden aan NUTS-bedrijven of zelf inrichten.

De juiste hekwerken

Hekken zijn essentieel om inbrekers en andere onwelkome gasten weg te houden van uw bouwplaats. Hekken zorgen er op die manier ook voor dat bouwvakkers hun werk ongestoord kunnen doen. Wilt u meer privacy op uw bouwterrein? Dan kunt u er ook voor kiezen om doeken om uw hekken te laten spannen. Dit maakt het voor potentiële dieven ook moeilijker om te zien of er iets voor ze te halen valt op uw terrein of niet.

Camerabeveiliging

Het allerbelangrijkste is toch wel camerabeveiliging. Niet alleen zorgt camerabeveiliging ervoor dat het inbrekers afschrikt, het zorgt er ook voor dat degene die alsnog inbreken sneller opgepakt kunnen worden. Ga bij het laten plaatsen van camerabeveiliging altijd voor een gedegen camerabewaking specialist.

Heeft u ervaringen met beveiliging binnen de bouw? Heeft u nog tips ter aanvulling op die van ons? laat het ons via het contactformulier weten.

Back To Top